Dokument utifrån: Gud, Polen och politiken

Dzisiaj w Kunskapskanalen (SVT) powtórka filmu dokumentalnego ”Gud, Polen och politiken”. Dokument pierwszy raz emitowany był w telewizji szwedzkiej 30 października 2018 roku.

Po jego emisji grupa niezadowolonych Polaków w Szwecji wysłała zażalenie do Granskningsnämnden oskarżając autorów filmu o brak bezstronności i brak rzeczowości. Urząd uznał jednak skargę za nieuzasadnioną.

Dzisiaj okazja, by jeszcze raz zobaczyć dokument.

 

Fredag 31 maj, kl 23:35 – 00:35

Dokument utifrån. Den katolska kyrkan spelar en central roll i Polen. Det regerande partiet Lag och rättvisa (PiS) använder förutom religionen också starka nationalistiska och anti-västliga stämningar i sin retorik. Även flygkatastrofen i Smolensk 2010, då delar av den politiska och militära ledningen omkom, beskrivs än idag som ett attentat iscensatt av Polens fiender. Polsk dokumentär från 2018. Från 28/5 i K. Textat sid. 199.

Produktionsår 2018.

Foto: SVT Play

Lämna ett svar